Ekm

Okumulumuzda Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında  voleybol maçları ve dart etkinlikleri gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Cumhuriyet"imizin nice 100. yıllarına...

Ekm

Okulumuzda Kitap Okuma Saati Uygulaması Başladı.

Öğrencilerimize kitap okuma sevgisi kazandırmak ve araştıran, sorgulayan bireyler yetişritmek amacıyla her gün bir ders saati tüm okulda kitap okuma saati uygulanmaktadır. Öğretmenlerimiz de öğrencilerimizle beraber kitap okumakta ve öğrencilerin okumasını teşvik etmektedir. Bu güzel uygulamaya istekle katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Başka Dünyaların Denizlerine Yelken Açamak İçin Kız Lisesi Okuyor Projesi ile öğrencilerimizde farklı yaşamlara, kişiliklere ve düşünce sistemlerine yolculuk yapmaları amaçlanmaktadır.  Okuduğunu anlama, kelime dağarcığı gelişimi gibi alt amaçlar ile bu projeyi hayata geçirdik.

Eyl

2023-2024 Eğitim öğretim yılı veli toplantılarımızı sınıflar bazında gerçekleştiriyoruz. Toplantılara yoğun katılım olmaktadır. Eğtiimin üçüncü bacağı olan aileyi de eğitim sistemine dahil ederek milli eğitim vizyonunu gerçekleştirmek üzere çalışmalara devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Eyl

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle okulumuzda bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törende öğrencilerimiz 15 Temmuz'da yaşananları anlatan şiir ve konuşmalar yaptılar. 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı seminer takviminde yer alan dijitalleşme ve okul rehberlik hizmetleri konularında rehberlik servisimiz tarafından öğretmenlerimize seminer verilmiştir.

May

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu dijital okur yazarlık ve farkındalık eğitimi kitap yarışması sonucunda okulumuzdan  11 öğrenci başarılı olup tablet almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz ve emek veren Sevgi İleşmek'e teşekkür ederiz.

May

Şanlıurfa tüm ilçeler dahil  6 grup arasında yapılan voleybol müsabakalarında namağlup Voleybol Gençler B Şanlıurfa il 1.si olmuştur

Takımımız ve Öğretmenimiz Cengiz KABULU'ü tebrik ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinleri kapsamında halat çekme, yumurta taşıma ve çuval yarışı düzenlendi. Öğrencilerin coşkulu katılımı ile etkinlik tamamlandı.

May

Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liseler arası münazara yarışmasına Şanlıurfa Kız Anadolu Lisesi müdürlüğü koordinatörlüğünde 26.12.2022-30.12.2022 tarihleri arasında 36 okulun katılımı ile başlandı.Sosyolojik ve felsefi konuların tartışıldığı ilk elemelerde 18 okul 2. Tura çıkmaya hak kazandı.Yeni tartışma konuları ile 20.03-22.03.2023 tarihleri arasında yarışan ve en yüksek puanı alan 8 okul 18.05.2023 tarihli finalde karşı karşıya geldiler.

Yarışma sonucunda;

1. Şanlıurfa Kız Anadolu Lisesi

2. Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi

3. Şanlıurfa Anadolu Lisesi

olmuştur.

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Mehmet Akif ERSOY'un hayatı ve günün anlam ve önemini belirten şiirler ve oratoryo gösterisi ile devam etti."Akif'in Sözü Cumhuriyetin 100'ü" konulu resimler yapıldı.

Okulumuzda sınıflar arası İngilizce dilinde Film afişi hazırlama yarışması yapıldı.Yarışmaya 100'ün üzerinde eser katılımı oldu.Öğrenciler bu katılım ile hem tasarım hem de yabancı dilde anlatım ile yarışmış oldular.Yarışmada ilk 5'e giren öğrencilere ödülleri verildi. 2.liği ise iki öğrenci paylaştı.Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve organize eden İngilizce öğretmenimiz Fatma Betül EREN'e teşekkür ederiz.

1.Aaesha Alammar

2.Selen Ceylin Can

2.Elif Ormancıoğlu

3.Marva Atba

4.Noura Askar

5.Özlem İletmiş

Kütüphanecilik klübümüz 5. Şanlıurfa Kitap Fuarına katıldı. Fuarda standları gezen öğrencilerimiz ilgi alanlarına yönelik kitaplar aldı.

10 Kasım ATATÜRK´ü Anma Günü Töreni

Milletimizin özgürlük mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 84'üncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.