06.03.2024 tarihinde  okul psikolojik danışmanımız Özge Kaya tarafından velilerimize yönelik Teknoloji Bağımlılığı ve Siber Zorbalık semineri verildi. Seminer sürecinde velilerimize teknoloji bağımlılığının zararları, bağımlılık belirtileri, bağımlılıktan kurtulmak için yapılabilecekler etkili bir şekilde anlatıldı. Ayrıca buna ek olarak velilere siber zorbalık kavramı anlatılarak zorba veya kurban olmamak adına yapılabilecekler slayt ve videolar eşliğinde anlatıldı. Velilerin soruları cevaplanadırılarak seminer sonlandırıldı.

Şbt

BİGEP kapsamında GEleceğimi Belirliyorum Projesi faaliyetlerinde öğrencilerimizle Avukat Salih ÖZGÜNEŞ'i buluşturduk.

Şbt

Rehberlik Servisinizin hazırladığı ''Eşduyumla Engelleri Aşıyorum ''Projemiz EĞİTİMDE İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ seçildi.

BİGEP OKUL YÜRÜTME KOMİSYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan "Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)" kapsamında Okul Yürütme Komisyonu üyelerimiz ile birlikte Şubat ayı değerlendirme toplantısını gerçekleştirdik.

BİGEP kapsamında Ocak ve Şubat ayı faaliyetlerini değerlendirmek için  bir araya gelen komisyon üyeleri; BİGEP’in hedefleri, amaçları, doğrultusunda yapılan faaliyet ve etkinlikleri değerlendirerek önümüzdeki aylarda yapılması düşünülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmuşlardır.

2024 İOKBS BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

Bilindiği üzere başvuru süreci 13 Şubat Salı günü başladı. Başvurular e-Okul sistemi üzerinden yapılıyor. Süreç devam ederken Okul Rehberlik Servisimiz başvuru sürecinde öğrencilerimize konu ile ilgili destek vermeye ve öğrencilerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

2024 Yılı İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu

2024 Yılı İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu-Sıkça Sorulan Sorular

Şbt

2024 YKS BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR.

ÖSYM tarafından yayınlanan 2024 sınav takvimine göre; YKS 2024 başvurusu 1 Şubat 2024 Perşembe günü saat 12.15 itibarıyla başladı ve 26 Şubat 2024 tarihinde sona erecek. Okul Rehberlik Servisimiz  başvuru sürecinde öğrencilerimize konu ile ilgili destek vermeye ve öğrencilerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

''2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu

Şbt

Okulumuzda yapılacak yarışmanın şartnamesi hazirlık aşamasındadır

Şbt

Bigep Projesi kapsamında Eşduyumla Engelleri Aşıyorumla öğrencilerimizin engelli akranalarıyla duygu ortaklığı kurmak

Şbt

Şanlıurfa Kız Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Dersi  öğretmeni Bilal Karakuş hazırladığı projeyi şöyle özetledi. "Öğrencilerimle ''Müzemi Tanıyorum Müzede Resim Yapıyorum''  etkinliği yapmayı planladık.Amacımız  ,öğrencilerimize Şanlıurfa Arkeoloji Müzesini tanıtmak ve ordaki heykellerin  kara kalem resim çalışmasını  yapmalarını sağlamak,resmini yaptığı heykellerin yaşadığı dönemde yaşıyormuş gibi bir yolculuğa çıkarmak.Projemiz bitince yapılan resimlerle Müzeler haftasında müzede sergi açmayi da istiyoruz.

Şurkav Buluşmaları

9-10-11-12.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YARIYIL TATİLİ DERS ÇALIŞMA PROGRAMI

Sınıf öğrencilerinin yarıyıl tatilini etkili ve verimli geçirebilmeleri, öğrendikleri bilgileri unutmamaları için tekrar çalışmalarından oluşan tatil programları hazırladık.

Ock

Kodlama aynı zamanda çocuklara ve gençlere uzamsal düşünme gibi becerileri kazandırır. İşbirliği ve iletişim becerilerini güçlendirir : Kodlama yapılması ve uygulanması sırasında ekip çalışması gerekmektedir. Projelerde çocuklar birlikte çalışmayı öğrenirler ve iletişim becerilerini geliştirirleR.Öğrencilerimiz Şanlıurfa Stem Merkezi işbirliği ile Arduino blok tabanlı

Ardino metin tabanlı

3 d tasarım modelleme

Stem etkinliklerini öğreniyorlar.

Okulumuz öğrencilerine Başarısızlık Nedenleri Anketi uygulanmıştır

Ock

Okulumuz öğrencilerine uygulanan devamsızlık nedenleri anket sonuçları ekte yer almaktadır.

Rapor İçin tıklayınız

Okulumuzda deprem tatbikatı düzenlendi.