Etiket Sonuçları: şanlıurfa

Kovalent Bağlı Moleküllerde Lewis Gösterimi

Mikroskobik canlıları tanıma. Bu yolla ekmek yapımı, yoğurt mayalanması gibi olaylarda kullanıldığını öğrenmek. Özellikle gıda endüstrisinde faydalanılmaktadır.

Bu uygulamada, 3 adet aynı boyda şişe, 3 adet balon, şeker, kuru maya, 450 ml’lik su,huni ve kaşık kullanıldı. Öncelikle 3 su şişesine birer paket maya eklendi daha sonra 1.şişeye 2 kaşık şeker, 2.şişeye 1 kaşık şeker konuldu. 3. Şişeye ise şeker konulmadı. Daha sonra her  bir şişeye 100 ml ılık su konuldu ve her bir şişenin ağzına balon takıldı. 15 dakika bekledikten sonra  1.şişedeki kırmızı balonun en fazla şiştiği görüldü 2. şişedeki yeşil balonun daha az şiştiği, 3 şişenin ise hiç şişmediği görüldü.

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde şehitlerimizi saygı ve şükranla andık. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şanlıurfa Kız Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Dersi  öğretmeni Bilal Karakuş hazırladığı projeyi şöyle özetledi. "Öğrencilerimle ''Müzemi Tanıyorum Müzede Resim Yapıyorum''  etkinliği yapmayı planladık.Amacımız  ,öğrencilerimize Şanlıurfa Arkeoloji Müzesini tanıtmak ve ordaki heykellerin  kara kalem resim çalışmasını  yapmalarını sağlamak,resmini yaptığı heykellerin yaşadığı dönemde yaşıyormuş gibi bir yolculuğa çıkarmak.Projemiz bitince yapılan resimlerle Müzeler haftasında müzede sergi açmayi da istiyoruz.

Ock

Okulumuz öğrencilerine Başarısızlık Nedenleri Anketi uygulanmıştır

Ock

Okulumuz öğrencilerine uygulanan devamsızlık nedenleri anket sonuçları ekte yer almaktadır.

Rapor İçin tıklayınız

Okul içi ve il genelinde yapılan etkinliklerde derece alan öğrencilerimize ödül töreni yapıldı.   Cansu 100 sırt 1. 50 kelebek 3. 50 serbest 2. Ceren  200 kurbağalama 1. 100 kurbagalama 1.   Ceren 50m kurbağalama  il 1. 100m kurbağalama il 1. 200m kurbağalama il 1   Cansu 50m sırt il 1.  50m kelebek il 1.   Elif Kırmızıtaş judo 40 kg İl biriniciliği Safiye Kırmızıtaş Judo 48 kg İl  birinciliği

Kas

Okul Sporlarında  Şanlıurfa Kız Anadolu Lisesi öğrencileri Cansu Budak 100 m Sırtüstü Branşında İl Birincisi ve Ceren  Budak 200 metre Kurbağalama Branşında İl Birincisi oldular.

Ceren BUDAK

100metre kurbağa Şanlıurfa 1.lik

200metre kurbağa Şanlıurfa 1.lik

Cansu BUDAK

100 metre sırt Şanlıurfa 1.lik

50 metre serbest Şanlıurfa 2.lik

50 metre kelebek Şanlıurfa 3.cülük

Kas

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi öğrencilerimize "Dijital Gencin Bilinçli Nesliyim" projesi kapsamında dijital okuryazaarlık ve farkındalık eğitimi gerçekleştirdi.

Kas

Okulumuzun düzenlediği meslek tanıtım günleri kapsamında Eczacı Gülseren İNANÇ DEMİR öğrencilerimize konferans düzenledi. Hem kızlarımıza rol model olması hem de kıymetli tecrübelerini aktarması açısından kendisine teşekkür ederiz.

Ekm

Okumulumuzda Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında  voleybol maçları ve dart etkinlikleri gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Cumhuriyet"imizin nice 100. yıllarına...

2023-2024 EYLÜL SORUMLULUK SINAVI TAKVİMİ

May

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu dijital okur yazarlık ve farkındalık eğitimi kitap yarışması sonucunda okulumuzdan  11 öğrenci başarılı olup tablet almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz ve emek veren Sevgi İleşmek'e teşekkür ederiz.

May

Şanlıurfa tüm ilçeler dahil  6 grup arasında yapılan voleybol müsabakalarında namağlup Voleybol Gençler B Şanlıurfa il 1.si olmuştur

Takımımız ve Öğretmenimiz Cengiz KABULU'ü tebrik ederiz.

May

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Mehmet Akif ERSOY'un hayatı ve günün anlam ve önemini belirten şiirler ve oratoryo gösterisi ile devam etti."Akif'in Sözü Cumhuriyetin 100'ü" konulu resimler yapıldı.

Okulumuzda sınıflar arası İngilizce dilinde Film afişi hazırlama yarışması yapıldı.Yarışmaya 100'ün üzerinde eser katılımı oldu.Öğrenciler bu katılım ile hem tasarım hem de yabancı dilde anlatım ile yarışmış oldular.Yarışmada ilk 5'e giren öğrencilere ödülleri verildi. 2.liği ise iki öğrenci paylaştı.Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve organize eden İngilizce öğretmenimiz Fatma Betül EREN'e teşekkür ederiz.

1.Aaesha Alammar

2.Selen Ceylin Can

2.Elif Ormancıoğlu

3.Marva Atba

4.Noura Askar

5.Özlem İletmiş

Kütüphanecilik klübümüz 5. Şanlıurfa Kitap Fuarına katıldı. Fuarda standları gezen öğrencilerimiz ilgi alanlarına yönelik kitaplar aldı.

10 Kasım ATATÜRK´ü Anma Günü Töreni

Milletimizin özgürlük mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 84'üncü yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kutlama töreni düzenlendi. Öğretncilerimizle çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme gibi etkinliklerle coşkulu bir kutlama kutlama programı gerçekleştirildi.

May

Okulumuz öğrencisi Senem Attar Taekwondo İl Federesyonunun düzenlemiş olduğu şampiyonada 46 kg da Şanlıurfa il birincisi olmuştur

Ekm