Etiket Sonuçları: USTA ÇIRAK

Eyl

Çağdaş bir toplumda özgür bir bireyin önemli gelişim görevlerinden biri de mesleğini seçmesidir. Bir kimsenin herhangi bir konuda doğru bir seçme işlemi yapılabilmesi ya da başka bir deyişle, sağlıklı karar verebilmesi için, her şeyden önce, neler istediğini ve bunları elde edebilmek için ne gibi olanaklara sahip olduğunu bilmesi gerekir.

Uygulamamızda Rehberik ve Psikolojik Danışman öğretmenimiz Özge Kaya rehberliğinde  12.sınıf  öğrencilerimizin meslek seçimi yaparken seçmek istedikleri meslekleri tanıyarak, mesleğin uygulandığı alanları görüp, meslek elemanlarından birebir meslekle  ilgili içerikleri deneyimlemek için bazı meslek çalışanlarıyla görüşme yaparak, kendileri o ortamda bulunup merak ettikleri sorularını cevaplandırma olanağı bulmuşlardır.

Bu kapsamda eczacı, avukat, öğretim görevlisi, diş hekimi, psikolojik danışman, klinik psikolog, arkeolog mesleklerine mensup kişilerle öğrencilerimiz buluşturulmaya devam edecektir.