Nis

"14-20 Nisan Şehitler Haftası" Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz...

Nis

FİZİK DERSİ GENELLİKLE ÖĞRENCİLER ARASINDA ZOR BİR DERS OLARAK ALGILANIR. BİZ DERSLERİMİZDE UYGULAYACAĞIMIZ ETKİNLİKLERLE(GÖSTERİ DENEYLERİ, BASİT GÖRSEL DENEYLER VB.) FİZİK DERSİNİN ÖĞRENİLMESİNİ  DAHA KALICI VE ZEVKLİ HALE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ.

BİGEP kapsamında "LEARN VOCABULARY WITH DRAMA" okulumuzda gerçekleştirdiğimiz iyi uygulama örnekleri etkinliklerine başladık. Bu ay düzensiz fiillerin hallerini öğrenmek için öğrenciler senaryo yazarak drama gerkleştirdi. Projeyi yürüten ingilizce öğretmenlerimiz:

• İlyas YILDIZ
  • M.Serdar PALALI
  • Osman EFEOĞLU

Bu ay gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında seçilen konu ile ilgili kelimeler eğlenerek kalıcı bir şekilde öğrenildiği gözlemlendi.

Nis

Kelime türetme,deve cüce, top iletme gibi anonim oyunlarla Türk dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Sevgi İlesmek tarafından 9. Sınıflarımızda Dil Bilgisi daha eğlenceli öğretildi.

QR KODU OKUTARAK OKULUMUZ HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ

DİLİMİZ ZENGİNLİKLERİ PROJESİNDE İLİMİZDE YAPILAN DENEME YARIŞMASI İLÇE VE İL BİRİNCİSİ OLAN BERMAL ATAŞ ÖDÜLÜNÜ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ ASIM SULTANOĞLUNDAN ALDI.

Kovalent Bağlı Moleküllerde Lewis Gösterimi

Mikroskobik canlıları tanıma. Bu yolla ekmek yapımı, yoğurt mayalanması gibi olaylarda kullanıldığını öğrenmek. Özellikle gıda endüstrisinde faydalanılmaktadır.

Bu uygulamada, 3 adet aynı boyda şişe, 3 adet balon, şeker, kuru maya, 450 ml’lik su,huni ve kaşık kullanıldı. Öncelikle 3 su şişesine birer paket maya eklendi daha sonra 1.şişeye 2 kaşık şeker, 2.şişeye 1 kaşık şeker konuldu. 3. Şişeye ise şeker konulmadı. Daha sonra her  bir şişeye 100 ml ılık su konuldu ve her bir şişenin ağzına balon takıldı. 15 dakika bekledikten sonra  1.şişedeki kırmızı balonun en fazla şiştiği görüldü 2. şişedeki yeşil balonun daha az şiştiği, 3 şişenin ise hiç şişmediği görüldü.

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde şehitlerimizi saygı ve şükranla andık. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Bigep Kapsamında Okur Yazar Buluşması Yapıldı

Uygulamamızda  mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerimizin  “meslek” edinmenin bir hizmet olmaktan daha ileri giderek, profesyoneller yardımıyla onların doğru tercihler yapmasını sağlayacak bir ortam oluşturmaya çalıştık. Öğrencilerimizin meslekler ile ilgili bilgiler ve meslek seçiminde üstlenecekleri rolleri tüm boyutlarıyla tecrübe etmelerini sağlamış olduk.

06.03.2024 tarihinde  okul psikolojik danışmanımız Özge Kaya tarafından velilerimize yönelik Teknoloji Bağımlılığı ve Siber Zorbalık semineri verildi. Seminer sürecinde velilerimize teknoloji bağımlılığının zararları, bağımlılık belirtileri, bağımlılıktan kurtulmak için yapılabilecekler etkili bir şekilde anlatıldı. Ayrıca buna ek olarak velilere siber zorbalık kavramı anlatılarak zorba veya kurban olmamak adına yapılabilecekler slayt ve videolar eşliğinde anlatıldı. Velilerin soruları cevaplanadırılarak seminer sonlandırıldı.

Şbt

BİGEP kapsamında GEleceğimi Belirliyorum Projesi faaliyetlerinde öğrencilerimizle Avukat Salih ÖZGÜNEŞ'i buluşturduk.

Şbt

Öğrencimiz Sümeyye Cikla Bilek güreşi Sağ Kolda kategorisinde 55 kg'da bölge ikincisi olup Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır.